Massage

Triggerpoint massage

Triggerpoint massage

 

Triggerpoint kunnen pijnen veroorzaken, zoals nek-, schouder- en rugpijn of regelmatig terugkerende hoofdpijn. Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn veroorzaken op de plek waar ze voorkomen, maar ook in nabijgelegen lichaamsdelen en zenuwbanen. Met een triggerpoint massage kun je al binnen enkele minuten een verlichting van de klachten ervaren. De massagetechniek heeft als doel om specifieke pijn te verlichten en de meeste problemen kunnen opgelost worden in 3 tot 10 dagen.

 

Wat zijn triggerpoints?

 

Triggerpoints staan ook wel bekend als spierknopen. Het gaat om lokale verkrampingen in de spieren die ontstaan door een gebrek aan zuurstof en doorbloeding. Hierdoor ontstaat een overgevoelige plek waar je van buitenaf pijnlijke en harde bobbeltjes kunt voelen. Door druk uit te oefenen op deze triggerpoints kan er uitstralende pijn opgewekt worden in andere delen van je lichaam. De spierknopen kunnen overal in het lichaam ontstaan en komen altijd voor op vaste plekken. Dit is waar je zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Doorgaans ontstaan triggerpoints door overbelasting, een slechte houding of stress. Ook te weinig beweging, alcohol, slechte voeding of een val of ongeluk kan leiden tot het ontstaan van triggerpoints.

 

Welke klachten kunnen veroorzaakt worden door triggerpoints?

 

Het lastige van triggerpoints is dat ze pijn verplaatsen. Hierdoor worden professionals vaak op het verkeerde been gezet. Zelfs de meeste artsen stellen een verkeerde diagnose waardoor de pijn vaak behandeld wordt met pijnstillers. Pijn is echter enkel een symptoom van het onderliggende probleem: dat je lichaam aandacht nodig heeft. Vaak ervaar je een diepe en doordringende pijn die bij beweging stekend kan worden. Naast de pijn veroorzaken de spierverkrampingen ook andere klachten, zoals oorpijn, misselijkheid, duizeligheid, maagzuur, bijholteontsteking of gevoelloosheid in handen en voeten. Deze diversiteit van de (pijn)klachten maakt het lastig voor behandelaars om de juiste diagnose te stellen.

 

Triggerpoint massage als oplossing

 

Triggerpoints kunnen op verschillende manieren behandeld worden. De triggerpoint massage technieken zijn gebaseerd op jarenlang onderzoek in Amerika. Deze massage technieken zorgen voor ontspanning van de spiervezels op de hoogte van het triggerpoint. Daarnaast wordt de doorbloeding verbetert door een combinatie van diepe strijkingen en een continue druk. De massage kan oncomfortabel aanvoelen maar wordt door de meeste mensen na de behandeling als ontspannend ervaren, doordat de verkrampte spieren weer kunnen ontspannen. Het bijzondere is dat de triggerpoint massage al na enkele minuten verlichting van de klachten biedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *