Muziek

Gitaarles Scheveningen

Gitaarles Scheveningen

 

Zelf muziek maken is nog leuker dan naar muziek luisteren. Het is makkelijker om gitaar te leren spelen dan dat je wellicht denkt. Door gitaarles in Scheveningen te volgen krijg jij de basis aangeleerd van een professionele docent, die jou op je eigen tempo leert om op het instrument te spelen. Ook als je al gitaar kunt spelen maar je vaardigheden wilt vergroten valt het aan te raden om gitaarles te volgen. Gitaar leren spelen is een verrijkende ervaring waar je de rest van je leven plezier aan gaat beleven.

 

Muziek verbindt

 

Het is super gaaf om zelf gitaar te leren spelen. De volgende keer dat jij bij iemand thuis een gitaar ziet staan kun je jouw skills ten gehore brengen. Je kunt zowel alleen als samen muziek maken. Muziek verbindt en helpt je contact maken met andere en een band op te bouwen. Misschien ga je wel muziek maken samen met een vriend of vriendin, of leer je dankzij de muziek nieuwe mensen kennen. Als je geen gitaarmaatje kunt vinden is het ook erg leuk om samen met een zanger of zangeres muziek te maken. Jij begeleidt hierbij op de gitaar, wat zeer leerzaam is.

 

Welke gitaar voor gitaarles?

 

Als je eenmaal hebt besloten om gitaarles te gaan volgen is de eerste stap het aanschaffen van een gitaar. Je hebt de keuze uit verschillende soorten en gitaren zijn te krijgen in diverse prijsklassen. Voordat jij een paar lessen gevolgd hebt weet je nog niet zeker of je het wel leuk gaat vinden. Het is dus verstandig om te beginnen met een wat goedkopere gitaar. Ook kun je het best kiezen voor een akoestische gitaar, zoals een western gitaar. Je kunt altijd nog overstappen op bijvoorbeeld een elektrische gitaar of een Spaanse gitaar op het moment dat je een beetje kunt spelen en beter weet wat voor muzikant je wilt zijn.

 

Hoelang duurt gitaar leren spelen?

 

Wanneer jij gitaar kunt spelen hangt af van je muzikale aanleg, hoeveel lessen je wekelijks volgt en hoe vaak je thuis oefent. Het valt aan te raden om dagelijks een kwartiertje te oefenen. Hierdoor ben je gestructureerd bezig met het spelen en raak je steeds wat meer vertrouwd met het instrument. Ook train je jouw gehoor en weten je vingers de juiste snaren steeds meer blind te vinden. Na ongeveer een halfjaar ken je de juiste technieken en kun je wat leuke popliedjes spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *