Verzorging

Baard scheren Rotterdam: spannend en ontspannend tegelijk!

Baard scheren Rotterdam

 

Ik ging kortgeleden op zoek naar een plek waar ik terecht kon voor een glad scheerresultaat. Ik beland in een salon waar ze me een ouderwetse scheerbeurt kunnen aanbieden. De koffie die ze aanbieden brengt me tot rust. Het is tenslotte de eerste keer dat ik in een klein salon ben beland waar de magie van het scheren plaatsvindt. En dat is eigenlijk de enige reden waarom ik hier oorspronkelijk kwam. Na 20 minuten wachten is het mijn beurt. Zittend in een Amerikaanse kappersstoel, voel ik me goed, klaar om mijn fysieke uiterlijk toe te vertrouwen aan de handen van een jonge man die de controle lijkt te hebben over zijn scheermes.

 

De huid voorbereiden op een ouderwetse scheerbeurt

Daarna gaan komt het ouderwetse scheerproces op gang. De rugleuning van de stoel is verlengd en ik zit comfortabel. Dan begint een goed gedefinieerd scheerproces. Mijn huid is bevochtigd met heet water met behulp van een borstel. De jongeman brengt vervolgens een huidpreparaatvloeistof aan en bedekt mijn kin met een vochtige handdoek, zodat mijn huid de vloeistof goed absorbeert. Dat geeft me een heel prettig gevoel. Met de citrusgeuren voel ik mijn huid volledig ontspannen. Nu is het tijd om het scheerschuim aan te brengen. Het wordt met een cirkelvormige beweging aangebracht op het hele te scheren gebied. De lange haren van de scheerkwast strelen mijn huid tot deze volledig bedekt is met schuim.

 

Eindelijk onder het mes

Nu is het tijd voor een goede scheerbeurt. Het klassieke barbiermes, het mythische gereedschap van de kapper, is scherp en je kunt het voelen vanaf de eerste aanraking. Een eerste scheerbeurt gebeurt in de richting van de haren en het mes werkt op de huid met een formidabele efficiëntie. Bij elke beweging voel je het haar onder de rand van het blad verdwijnen. De bewegingen zijn zeer efficiënt en ik moet concluderen dat ik nog nooit een scheermes of apparaat met dezelfde kwaliteit heb gehad.

 

Eventjes wat spannend

Nu is het zover. Zelfs in het grootste vertrouwen, onder de deskundige handen van de kapper, kan ik alleen een beetje bezorgd nadenken. Half uitgerekt, met mijn keel blootgesteld aan een mes van onberispelijke scherpte, zeg ik tegen mezelf “met zo’n mes en zo’n controle snijdt het in mijn halsslagader in minder dan een tiende van een seconde”. Maar deze gedachte is slechts een voorbijgaand idee, omdat het plezier om het mes over elk deel van zijn gezicht te voelen gewoon heel bevredigend is!

 

Laatste stappen van het ouderwetse scheren

Het plezier van het scheren van een man gaat niet alleen over het blootstellen van de huid aan de snijkant van het mes? Het geeft je het gevoel dat je een man bent, je voelt je viriel bij de tweede doorgang van het mes tegen de richting van haargroei. Je voelt het vuur van de huid. Het overtollige schuim wordt verwijderd met koud water om de poriën te vernauwen en microbloedingen te voorkomen. Vervolgens wordt de huid ingewreven met een aluinsteen. Het zorgt ervoor dat de huid samentrekt, het heeft een kalmerende werking en vergemakkelijkt de genezing van de microwonden. Het hele proces wordt vervolgens voltooid met het aanbrengen van een aftershave, bedekt met een warme, vochtige handdoek om de penetratie van de vloeistof te vergemakkelijken. De geuren zijn aangenaam en ontspannend!

Wat een vreemd gevoel, die ochtendkou op mijn blote huid, het is jaren geleden dat ik me zo voelde! Dit is ongetwijfeld een ervaring die iedere man moet ervaren. Laat je baard scheren in Rotterdam, dan weet je hoe het voelt. Na die eerste keer zul je zo tevreden zijn dat je ongetwijfeld snel terug zal terugkomen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *